در سالهای اخیر، کشاورزی، به عنوان یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عوامل بر چرخه اقتصادی کشور، اهمیت پیدا کرده است. کشاورزی که از گذشته تا کنون جایگاه ویژهای در زندگی انسانها داشته است، با گذر زمان دچار تغییر و تحولات زیادی شده است. اگر دقت کرده باشید، در گذشته، کشاورزی یکی از سختترین کارها بوده است. دلیل آن هم، کمبود ابزار و ماشینآلات مناسب در گذشته بوده است؛ در حالی که امروزه با پیشرفت علم و فناوری انواع مختلفی از ابزار، تجیهزات و ماشینآلات، پا به میدان گذاشتهاند و کار را برای کشاورزان و باغداران آسان کردهاند. با توجه به اهمیت موضوع، در ادامه، قصد داریم به معرفی انواع ادوات کشاورزی که امروزه بیشترین کاربرد را در بین کشاورزان دارند، بپردازیم. در صورتی که آشنایی کاملی با ادوات کشاورزی ندارید، توصیه میکنیم با ما همراه باشید:
ادوات کشاورزی مدرن، همان وسایل و تجهیزاتی هستند که کار کشاورزان را چندین برابر آسانتر کردهاند! از کولتیواتور گرفته تا دستگاه سمپاشی، همگی در دسته ادوات کشاورزی مدرن و جدید قرار میگیرند. در واقع با اختراع این دستگاهها، کشاورزی دچار یک تغییر اساسی شد.
کولتیواتور یکی از دستگاههایی است که برای شخم زدن زمین به کار گرفته میشود. این دستگاه در مواردی برای مخلوط کردن خاک و کود نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
سم پاشی کردن کار آسانی نیست و به وسایل و تجهیزات خاصی از جمله پمپ سمپاشی، شیلنگ سمپاش و ... نیاز دارد. نحوه عملکرد دستگاه سمپاشی به این صورت است که ابتدا سموم کشاورزی موردنظر در مخزن دستگاه ریخته میشود و سپس از طریق پمپ دستگاه، مواد موردنظر به بیرون از شیلنگ هدایت میشود. به این ترتیب، فرد به راحتی میتواند کار سمپاشی را انجام دهد.
در گذشته از گاوآهن برای شخم زدن زمین و آمادهسازی خاک استفاده میکردند، اما با گذشت زمان، ادوات کشاورزی مختلفی چون کولتیواتور و رتیواتور جای آن را گرفتند. رتیواتور یکی از تجهیزاتی است که برای شخم زدن ابتدایی خاک و نرم کردن آن یا درآوردن ریشه گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد.
علفهای هرز همواره در باغات و مزارع دردسرهای زیادی را ایجاد میکنند. از بین بردن علفهای هرز به منظور جلوگیری از لانه کردن حشرات و حیوانات موذی همانند مار و عقرب و برای جلوگیری از ایجاد خلل در رشد گیاهان و محصولات کشاورزی اهمیت دارد. در گذشته، کشاورزان با استفاده از ادوات کشاورزی سنتی این کار را انجام میدادند که انرژی زیادی از آنها میگرفت. در حالی که دستگاه علفزن در مدت زمان کوتاهی، به راحتترین شکل ممکن، قادر به کوتاه کردن علفهای هرز یک منطقه وسیع است. البته این دستگاه نیز به نیروی اپراتور نیاز دارد، اما کار را برای اپراتور آسانتر کرده است.
ادوات کشاورزی سنتی بسیار زیاد هستند و شاید نتوان به طور کامل به بررسی آنها پرداخت. از انواع قیچی باغبانی، بیل و بیلچه گرفته تا ارههای دستی و برقی، چمنزن و ... که در کارهای کشاورزی تقریبا به طور روزانه توسط کشاورزان استفاده میشوند.
اگر دقت کرده باشید در زمان خرید و فروش ادوات کشاورزی، کشاورزان همواره به برند دستگاه یا تجهیزات موردنظر، توجهی ویژهای دارند. دلیل آن هم، این است که در صورت معتبر نبودن ادوات کشاورزی کیفیت مناسبی ندارند و بر اثر چند بار استفاده دچار خرابی یا شکستگی قطعات شده و هزینه و مشکلات زیادی را برای کشاورزان و باغداران ایجاد میکنند. از این رو، مهمترین عامل در تعیین قیمت ادوات کشاورزی، برند و کیفیت آنها است. البته عواملی نظیر ابعاد و اندازه، نوع ابزار و دستگاه، شرکت تولیدکننده و دستی یا برقی بودن دستگاه نیز در قیمت آن تاثیر دارند.
یکی از بهترین روشهای خرید ادوات کشاورزی از دستگاههای پیشرفته گرفته تا ابزار باغبانی، خرید ادوات کشاورزی آنلاین است که به خرید بدون دردسر دستگاهها و ابزارهایی که در دسترس شما قرار ندارند، منجر میشود!
ادوات کشاورزی به طور کلی به دو دسته مدرن و سنتی تقسیم میشوند. اگر چه دستگاهها و تجهیازت مدرن جایگاه ویژهای در کشاورزی دارند، اما کشاورزان همچنان از ادوات کشاورزی سنتی نیز استفاده میکنند. در این مطلب سعی کردیم شما را با مهمترین این ابزار و تجیهزات آشنا سازیم.